Dikke dennis

Dennis Hendrik Overweg (Amsterdam1965), beter bekend als Dikke Dennis, is een Nederlands tatoeëerder en occasioneel zanger en acteur. Hij werd vooral bekend als 'mascotte' van de Eindhovense hardrockbandPeter Pan Speedrock. Zijn bijnaam 'Dikke Dennis' verwijst naar zijn lichaamsomvang.

Dikke Dennis was in het verleden taxichauffeur in Amsterdam en heeft sinds 1991 een eigen tattooshop genaamd '666' aan de Goudsbloemdwarsstraat in de Jordaan. Sinds 1998 maakt hij deel uit van de entourage rondom Peter Pan Speedrock. Hij kondigt het optreden vaak aan en zingt dan een Nederlandstalige cover van het Motörhead-nummer 'The Ace Of Spades'. Als hij met Peter Pan Speedrock op het podium staat bezigt hij zonder uitzondering zijn deels van cabaretier Theo Maassen overgenomen lijfspreuk: "Er komen maar twee goeie dingen uit Amsterdam: de trein naar Eindhoven en Dikke Dennis!" Een ander handelsmerk van hem is het feit dat hij tijdens tv- of podiumoptredens altijd te zien is met ontbloot bovenlijf. Hij heeft een flinke buik en op zijn lichaam staan allerlei tatoeages. De meest in het oog springende daarvan staan links op zijn buik en zijn portretten van Willy Alberti en Johnny Jordaan. In 2001 bracht Dikke Dennis met Peter Pan Speedrock en The Spades (onder de naam Dikke Dennis & Friends) een split-cd uit, getiteld Schoppen Aas. Ook was hij in het verleden regelmatig gastzanger bij de surfrockband The Shavers.

Dikke Dennis heeft verschillende kleine rollen gespeeld in films en tv-series, zoals onder meer in Wild RomanceHoe overleef ik mezelf?GangsterboysT.I.M.A'dam - E.V.A. en Van God Los. Begin 2005 was Dikke Dennis op tv te zien op TMF in de nep-soap rond rockband Di-rect. In juli 2005 was hij te zien in een reclamefilmpje voor een aanbieder van mobiele telefonie, waarin hij 'Schoppenaas' en het Motörhead-nummer 'R.A.M.O.N.E.S.' zingt, samen met Peter Pan Speedrock. Aan het einde stagedivet hij van het podium om vervolgens niet opgevangen te worden, waarna een slagzin suggereert dat het slimmer is een abonnement te nemen bij de desbetreffende provider, omdat je daar wel goed opgevangen zou worden. In 2006 was hij ook te zien in de videoclip 'Wij houden van Oranje' van Ali B en André Hazes.

In 2008 verscheen de 'actiebiografie' Ik heb nergens spijt van. Het leven van Dikke Dennis, die werd geschreven door Mark Verver en verscheen bij Strengholt United Media.

In 2014 nam Dikke Dennis deel aan het SBS 6-programma Sterren Springen.  Ondanks een keurig uitgevoerde achterwaartse zweefduik werd hij uitgeschakeld in de eerste aflevering.[2]

ACTEERWERK

Dikke Dennis met de bandleden van Peter Pan Speedrock.

Jaar Titel Rol Soort
1994 De vlinder tilt de kat op Bouwvakker Film
1997 Erwassus Repelvis Tv-serie
1999 Liefde in de nacht Karaokezanger Korte film
2006 Wild Romance Tatoeëerder Film
2008 Hoe overleef ik mezelf? Eigenaar Piercingshop Film
Raaf Mixer Uitsmijter Tv-serie, één aflevering: 'Marchin' in the City'
2009 Piet Kluit, een man met ballen Bokkie Bokmanen Tv-film
2010 Gangsterboys Camper Man Film
2011 A'dam - E.V.A. Kelvin Vlaskip Tv-serie, één aflevering: 'De Harmonie'
2013 Van God Los Dikke man Tv-serie, één aflevering: 'Dead Man's Hand'
2014 T.I.M. Monteur 1 Tv-film